Секции

19 April 2024 20:32

Хореографът и фолклорист Мирослав Василев е носител на тазгодишната Награда на Карлово (видео)

На официална церемония, състояла се на площад "20-ти юли", кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи престижната Награда на Карлово – статуетка, на хореографа и фолклорист Мирослав Василев. Изключително трогнат и развълнуван той посвети наградата на ръководения от него фолклорен ансамбъл „Розова долина“ и на своите ученици. „Това е най-ценната и тежка награда от всичките национални и международни, които сме получавали. Благодаря Ви!“ – сподели той пред карловската публика.

Номинирани за Наградата на Карлово бяха също проф. дин Христо Глушков- един от най-добрите познавачи на живота и делото на големите български дарители Евлогий и Христо Георгиеви, НМ“Васил Левски“ и фотографът Мария Сюпюрдекова.

Преди това кметът д-р Емил Кабаиванов връчи почетния знак на Карлово посмъртно на Красимир Узунов – български военен, журналист и създател на първата българска частна информационна агенция „Фокус“. Неговите творби ще останат завинаги в нас, защото те пазят паметта за историята на народа ни жива – подчерта д-р Кабаиванов.

Водеща на церемонията бе актрисата Силвия Лулчева. Сред участниците в музикалната програма бяха ФА"Розова долина" и ВГ"Карловойс".

След церемонията, национален фолклорен ансамбъл "Българе" се представи с пореден уникален спектакъл пред карловската публика.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тези, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят.


Стив Джобс