Секции

29 March 2024 17:52

Официално откриха третото кръгово кръстовище на Карлово (видео)

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова, областният управител на Пловдив Здравко Димитров, кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, изпълнителният директор на Агенция Пътна инфраструктура Георги Терзийски и директорът на Областно пътно управление – Пловдив Пламен Райчев прерязаха трикольорната лента и официално откриха третото кръгово кръстовище на Карлово.

В присъствието на политици, общественици, военни и граждани, кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов подчерта, че в този знаменателен ден за Карлово – 182 години от рождението на Апостола и празника на града, се открива един важен обект, чието изграждане показва, че когато местната враст работи ръка за ръка с правителството, проблемите се решават. Той благодари и за пълното съдействие от страна на Агенция „Пътна инфраструктура“ и напомни, че от ремонт има нужда и отсечка на територията на Община Карлово от с.Певците до с.Васил Левски, която също е част от Подбалканския път София –Бургас. По думите на вицепремиера Марияна Николова за правителството е важна свързаността между регионите и здравето на българските граждани без пътнотранспортни произшествия , а третото кръгово кръстовище ще спомогне именно в тази насока.

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров подкрепи думите на кмета д-р Кабаиванов, че когато местната власт работи заедно с правителството се успява. „Хората го заслужават и да го ползват със здраве и да шофират безаварийно“- пожела Димитров.

Молебен за здраве и освещаване на третото кръгово кръстовище отслужи архиерейският наместник отец Марко Тодоров.

Кметът д-р Кабаиванов съобщи, че на Илинден на това кръстовище ще се развее знамето на Карловския революционен комитет. Това знаме, поръчано от Васил Левски и ушито от Мария Ганева е използвано за протопип за знамето, с което се обявява Априлското въстание в Панагюрище. При едно от своите посещения в Карлово Бенковски и Волов виждат в къщата на съратника на Левски Ганьо Николов – Маджареца това знаме и поръчват да бъде изработено такова и за Панагюрище. Тяхната заръка е изпълнена от Мария Ганева и то е донесено там.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче