Секции

25 April 2024 08:39

Прокуратурата: Кристиян Бойков е откраднал цялата база данни на НАП, не само публикуваната досега

Прокуратурата не е разколебана в мнението си, че Кристиян Бойков е откраднал и разпространил данните от системата на Националната агенция за приходите, се твърди в прессъобщение на държавното обвинение.

Според събраните от прокурорите доказателства Бойков е извършвал търсения по ЕГН в базата данни на НАП, както и е променял оригиналната дата на файловете с датата 10.11.1989 г., която съвпада с датата на файловете, разпространени в интернет пространството. Три дни преди публикуването на базата данни на приходната агенция в интернет, на служебния компютър на Кристиян Бойков са правени търсения в тази база данни с единни граждански номера на няколко лица: министър – председателя Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и народния представител Делян Пеевски. Резултатът от тези търсения Бойков е съхранил във файл, именуван „Търсене за бивол“. Според държавното обвинение Бойков разполага с пълната база данни на НАП, а не само с тази, публикувана досега в интернет. От прокуратурата допълват, че на този етап няма съмнение, че Кристиян Бойков е автор и разпространител на писмото до медиите, чийто автор се представя за “анонимен руски хакер”.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки път, когато се почувстваш изгубен, си спомни за всеки, който някога те е обичал, за всяка сбъдната мечта, за всеки пълноценно изживян слънчев ден и след това си представи колко още такива спомени те чакат зад ъгъла.