Секции

28 March 2024 20:01

Карловските военни се завърнаха с отличия от шампионат по военен трибой

Военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада се завърнаха с множество отличия от Общоармейския шампионат по военен трибой, който се проведе на 17 и 18 юли в Шумен.

Под ръководството на старши лейтенант Данаил Васев, представителният отбор на Бригадата в състав от 9 военнослужещи се състезава в дисциплините - бягане на 4000 м и 8000 м, стрелба с автомат „Калашников” и хвърляне на граната в цел.

Младши сержант Жанета Георгиева, ефрейтор Камелия Бонова, редник Ивелина Петрова и редник Радост Чипова заеха 1 място в отборното класиране по хвърляне на граната, 4 място в бягането на 4000 м и 5 място в стрелбата с автомат „Калашников”.

В индивидуалното класиране по хвърляне на граната редник Радост Чипова зае престижното 1 място, а съотборничката й редник Ивелина Петрова – 3 място.

При мъжете ефрейторите Пенчо Пенчев и Андрей Кехаяминчев, редниците Стоян Иванов, Иван Ненов и Борислав Русев в дисциплината хвърляне на граната завоюваха в отборното класиране 2 място, а в кроса на 8000 м – 3 място. В крайното отборно класиране при военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада постигнаха 4 място.

Редник Борислав Русев зае в комплексното индивидуално класиране 2 място. Той спечели 2 място по хвърляне на граната, а в стрелбата с автомат „Калашников” беше трети. Съотборникът му редник Иван Ненов зае 4 място индивидуално в хвърлянето на граната.



/Снимки: 61-ва Стрямска механизирана бригада/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче