Секции

26 April 2024 01:19

Ефрейтор Никола Върбанов от 61-ва Стрямска механизирана бригада бе награден с отличието "Доблест"-I степен

На 25 юли във Военен клуб – Карлово пред военнослужещи от 61 механизирана бригада председателят на сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” – Плевен о. з. подп. инж. Радослав Георгиев връчи отличието „Доблест” - I степен за спасен човешки живот на ефрейтор Никола Върбанов.

За първи път от неговото учредяване през 2008 година, призът се присъжда на военнослужещ, което е повод за гордост и е изключителна чест за 61 Стрямска механизирана бригада, част от която е ефрейтор Върбанов, спасил живота на 11-годишно момиче от придошлите води на Стара река над Карлово на 10 март 2019 г., превръщайки се в олицетворение на новия герой на България.

Командирът на 61 механизирана бригада – бригаден генерал Деян Дешков сърдечно благодари на сдружението за инициативата. Той заяви, че доблестта и смелостта са качества, които са акцент във възпитанието и обучението на военнослужещите от Въоръжените сили и в частност 61 механизирана бригада, и допълни, че не се съмнява във волята и желанието на всеки един военнослужещ от бригадата за оказване на помощ в критична ситуация.

/Информация и снимка: 61-ва Стрямска механизирана бригада/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има два начина да живееш живота си. Единият е като мислиш, че няма чудеса, а другият – че всяко нещо е чудо.


Алберт Айнщайн