Секции

25 April 2024 22:07

/обновена/ Община Сопот заведе иск срещу частен съдебен изпълнител

В разпространено днес до медии прессъобщение от Община Сопот се казва следното:

Сагата на община Сопот с частния съдебен изпълнител Мариана Обретенова датира от 2013 година. Вече 6 години се водят съдебни дела, трупат се съдебни разноски и адвокатски хонорари, за да се потвърди за пореден път, че ЧСИ Обретенова предприема невалидни изпълнителни действия.

В хода на недопустимото производство по изпълнително дело Мариана Обретенова нанася редица вреди на община Сопот. Със своите невалидни правни действия частният съдебен изпълнител налага възбрана върху всички притежавани от община Сопот общински имоти, наложил е запори върху всички банкови сметки на общината, наложил е запори върху всички вземания на общината от местни данъци и такси, от частни лица по граждански договори.

Със своите действия Мариана Обретенова доведе община Сопот до фактически фалит. Вредите освен социални, социалнопсихологически, имиджови, структурно-функционални и рейтингови измерения имат и свои материални изражения.

Взаимоотношенията между община Сопот и ЧСИ не могат и не бива да бъдат определяни като вендета. Това са правно-регламентирани действия, с които общината иска да защити себе си от незаконна практика, неправомерни действия, финансови загуби и щети по имиджа. Община Сопот се развива и стреми да създаде благоприятна икономическа среда за развитие, сигурност за гражданите и финансова стабилност.

Община Сопот предявява искове към ЧСИ Мариана Обретенова в размер на 246 281,08. От ответният ЧСИ се дължи и законната лихва върху главницата за периода от 29.07.2016 г. до 29.07.2019 г. в размер на 74 978,92.

Това бе оповестено на пресконференция, на която присъстваха Деян Дойнов, кмет на община Сопот, Николай Новаков, заместник кмет по икономическата и финансова политика на община Сопот и Йордан Кънчев, юрист на община Сопот.

Подаването на искова молба е само началото на действията, които община предприема, за да защити своя интерес, който трябва да се разглежда като интерес на гражданите. Настоящата искова молба е първа, предстои подаване и на други.

Също пред медии, частният съдебен изпълнител Мариана Обретенова коментира, че това е предизборна кампания на сегашното ръководство на Община Сопот. Изпълнителното дело е прекратено преди една година и по него има споразумение, което е няколко страници. Според частния съдебен изпълнител в това споразумение сопотският кмет Дойнов казва, че няма никакви финансови претенции към когото и да било по делото. Мариана Обретенова е готова да заведе дело за клевета.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче