Секции

24 April 2024 05:02

Съветниците гласуваха Карлово да има общинска автогара (видео)

На редовното си заседание съветниците гласуваха Карлово да има общинска автогара. Вносител на докладната бе общинският кмет д-р Емил Кабаиванов. Неговите аргументи, обосноваващи предложението, се основават на увеличените през последната година проблеми по превозите на пътници по междуселищните и градските линии. Според него, един от начините Общината да влияе на транспортния процес е тя да има собствена автогара. Така ще се контролира, както спазването на разписанието и цената на билета по съответното направление.

Автогарата ще бъде разположена върху общински парцел и е част от паркинга, разположен на територията на градския пазар. Ще има три сектора за автобуси с около 100 квадрата сграда - тип сглобяема конструкция, в която ще има диспечерски пункт, каса и чакалня. За целта от общинския бюджет ще бъдат отделени 130 хиляди лева. След изграждането й, всички автобусни и маршрутни линии, които са от общинската, областната и републиканската транспортни схеми, ще са длъжни да минават по Закон за автомобилните превози през нея.

На предстоящата сесия през месец август кметът д-р Кабаиванов ще внесе предложение за създаване на общинско предприятие, което да стопанисва автогарата.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Сексапилът е начин на мислене - удобен начин на живот. То е да обичаш себе си, дори в най-отблъскващите моменти.


Холи Бери