Секции

20 April 2024 06:37

Канят нуждаещите се от патронажна грижа в Карловско

Местната управа представи дейностите по проекта „Помогни на възрастни хора и лица с увреждания в община Карлово“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.

Хората, които могат да ползват услугата „Патронажна грижа“ са лица на възраст над 65 години, хора с увреждания, както и семейства и близки на възрастните хора и лицата с увреждания.

Те ще имат право на :

- социално-битови дейности: поддържане на личната хигиена (обличане, събличане, къпане, миене, бръснене, подмяна на бельо); поддържане на хигиена в помещението, което потребителят обитава; закупуване на хранителни продукти и вещи от първа необходимост; съдействие при приготвяне на храна, съобразно здравословното състояние на лицето; оказване на помощ при хранене; съдействие за закупуване на лекарства; заплащане на битови сметки (със средства на потребителя) и др;

- медицински и здравни грижи: измерване, регистрация и оценяване на витални показатели; извършване на различни манипулации; извършване на профилактика в областта на хигиената и на индивидуалното здраве; обучение в ползване на помощни средства, приспособления и съоръжения за придвижване и др.;

- дейности по осигуряване на психологическа подкрепа и консултиране: оказване на психологическа подкрепа с цел преодоляване на социалната изолация; предоставяне на психологическа консултация на лицата и семействата, полагащи грижа за възрастни хора и лица с увреждания.

Необходими документи за кандидатстване са:

• заявление по образец,

• декларация за информирано съгласие /по образец/,

• документ за самоличност (за справка),

• документ за самоличност на законния представител – настойник, попечител (за справка);,

• експертно решение на ТЕЛК/ НЕЛК (копие),

• медицински протокол на ЛКК (копие),

• други медицински документи – актуална епикриза и др. (копие),

• удостоверение за настойничество/попечителство (копие).

Лицата, които желаят да ползват услугата „Патронажна грижа“ могат да подадат документи всеки работен ден от 8.30 ч. до 17.00 ч. в стая 111 в сградата на община Карлово, намираща се на пл.“20-ти юли“№ 10.

/Снимки: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Съкровищата излизат на повърхността на земята, благодарение на поройните дъждове, но същото това прииждане на водата отново ги заравя в земята.


Паулу Коелю