Секции

25 April 2024 08:48

"Българска роза-Карлово" прекрати договора си с китайска козметична корпорация

Съветът на директорите на "Българска роза" АД - Карлово е решил да прекрати изпълнението на договора с китайската козметична корпорация "Бейджин Фангкаоцян Козметикс Трейдинг" Ко.

Решението е взето предвид тенденцията за трайно неизпълнение на договора от страна на китайската компания и спада на поръчките спрямо договорените обеми. Мениджърите на дружеството ще продължат проучванията с оглед реализация на продукцията на предприятието на китайския пазар.

Точно преди година бе подписано петгодишно споразумение с китайската козметична корпорация "Бейджин Фангкаоцян Козметикс Трейдинг Ко". Плановете бяха "Българска роза" АД - Карлово да увеличи износа си за Китай на розово масло и козметика.

Предвиждаше се изнесената за Китай продукция на карловското предприятие да достигне до 40 млн. лева в дългосрочен план. Договорът бе подписан от президента на китайската козметична корпорация г-н Бен Мингджи Ду и от Боряна Кралева, прокурист на "Българска роза" АД. Събитието тогава се състоя в рамките на Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители на страните от инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа "16+1", на която София е домакин.

"Българска роза" АД - Карлово произвежда розово и лавандулово масло, както и натурални дестилационни води - розова, лавандулова, лайкова, маточина, мента и други. В асортиментната листа на предприятието влизат и продукти на парфюмерийната козметика (кремове за лице и тяло, шампоани, балсами, лосиони, глицеринови сапуни и др.), парфюмерийни композиции за нуждите на: парфюмерийната и козметичната промишленост и за производството на почистващи препарати. Предприятието създава и фруктови есенции и аромати за хранително-вкусовата промишленост.

"Българска роза" е сред основните доставчици на розово масло за парфюмерийните къщи в козметичната столица на Франция - Грас. Всяка година с българско розовото масло, две трети от големите парфюмерийни къщи в света произвеждат над 2.3 млн. парфюми. Козметичните продукти фирмата се изнасят освен в цяла Европа, и в Китай, Виетнам, Южна Корея, САЩ, Русия, Австралия, Япония, Сингапур, Филипини и други страни.

"Българска роза" АД е публично дружество с над 1600 акционери. Акциите му се търгуват на "БФБ-София" на Неофициален пазар. Основнен акционер в дружеството е "Стара планина холд" АД с 49.99% от капитала. "Гарант-5" ООД притежава 32.94%, а свободно търгувани са 17.06% от книжата с право на глас.

/Източник информация: banker.bg; снимка 1: Facebook Българска роза/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче