Секции

29 March 2024 14:49

Позиция на ВМЗ: Съдбата на спортните съоръжения на предприятието не трябва да се използва за политически цели

Във връзка със зачестили публикации в интернет-пространството по отношение състоянието на Спортната зала на "ВМЗ" ЕАД Сопот, ръководството на дружеството и синдикалните организации изразяват следната категорична позиция:

Спортната зала функционира близо 50 години - период, в който дружеството е поддържало и развивало спортни структури и е подпомагало безусловно спортните клубове в региона, предоставяйки им възможност да използват съоръженията в базата.

След дългогодишна експлоатация и съответни промени в икономическото състоянието и структурата на ВМЗ, които е излишно да припомняме, към момента Спортната зала е във влошено състояние, установено от органите на Регионална здравна инспекция - Пловдив. С оглед на това се налага същата да бъде затворена за ремонт. Възстановяването на съоръжението във функционално състояние, в съответствие с нормативните изисквания, ще отнеме време и изключителен финансов ресурс. Този период не бива да се използва за повишаване политическата и обществена популярност на лица и организации, които, освен безпочвени упреци и коментари по отношение на проблема, не предлагат конкретни решения.

Съветът на директорите и оперативното ръководство на ВМЗ не намират за адекватна реакцията на хора, извън предприятието и принципала, за определяне съдбата на имот - 100% собственост на държавното дружество. В същото време ръководството уважава и помни историята и функциите на обекта в годините назад - в условия, коренно различни от настоящите.

Припомняме, че и в момента ВМЗ подпомага спортната дейност и събития в региона, въпреки трудностите и предизвикателствата. Базата на стадион "Металик" в Сопот се поддържа в много добро състояние, което е видно за цялата общественост. Със съдействието на ВМЗ съоръжението е изключително натоварено със спортни мероприятия. Също така, като най-голям спомоществовател в района, ще окажем необходимото съдействие за неотложен ремонт в знаковата културна институция в Сопот - Народно читалище "Иван Вазов 1871".

Съдбата на спортните съоръжения на ВМЗ не трябва да бъде използвана за користни, политически, лични или каквито и да е цели в условията на неофициално започнала предизборна кампания. Бъдещето на базата изисква обстойно обмислено, мотивирано и съобразено с настоящите условия решение.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако да помечтаеш малко е опасно, лекарството за това не е да мечтаеш по-малко, а повече. Мечтай през цялото време.


Марсел Пруст