Секции

19 April 2024 22:03

Медици от карловската болница се включиха в националния протест в подкрепа на Мая Илиева (видео)

Медицински специалисти от карловската болница „Д-р Киро Попов“ излязоха на протест в подкрепа на Мая Илиева, която беше уволнена дисциплинарно от частна болница. Медицинската сестра бе един от организаторите на демонстрациите с искане за по-добри условия на труд и за по-високи заплати. Днес медици от цялата страна я подкрепиха и се обединиха под мотото „Не на страха! Аз съм Мая Илиева!“.

По време на днешния протест в Карлово медицинските специалисти взеха решение да бъде внесена в местния парламент и докладна записка относно мерки към постигане на достойни трудови възнаграждения и условия на труд на медицинските специалисти в община Карлово. Кординаторът на Асоциацията на медициските сестри за община Карлово Гергина Николова представи текста на документа. В него се казва, че в МБАЛ“Д-р Киро Попов“ няма сключен КТД, няма и индикации това да се слючи, както и не са спазени редица договорености в ОКТД от 8 ноември 2018г.

Карлово.тв потърси по телефона и управителя на карловската болница д-р Христо Пелев, но той не бе открит за коментар по темата.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Когато се влюбих в Око, разбрах: "Господи, това е различно от всичко, което ми се е случвало досега... То е повече от хит, повече от злато, повече от всичко.


Джон Ленън