Секции

28 March 2024 21:11

DB Cargo България стартира дейността на Вагоноремонтния завод от януари 2020 година (видео)

Днес инвеститорите на Вaгoнoрeмoнтния зaвoд в Кaрлoвo бяха на работно посещение в предприятието. То e притeжaниe нa нaциoнaлнaтa гeрмaнcкa жeлeзoпътнa кoмпaния Dеutsсhе Bаhn. Сдeлкaтa бе реализирана през месец май. Изпълнителният директор на DB Cargo България инж. Любомир Гарчев и президентът на Надзорния съвет на компанията Ото Нидерхофер се срещнаха с общинския кмет д-р Емил Кабаиванов и ръководството на местната управа.

„Вашето присъствие тук възприемаме като поредна стъпка към възстановяване на Вагоноремонтния завод в Карлово“, каза кметът на общината д-р Емил Кабаиванов на срещата. „Такъв сериозен инвеститор като DB Cargo показва, че тук може да се инвестира и тази инвестиция е знакова за нас“, добави той и сподели, че е разговарял с министъра на икономиката за възможността компанията да получи лиценз за инвеститор от Клас А.

Нидерхофер благодари за поканата и възможността да говори за развитието на общината и DB Cargo България. „След покупката на предприятието ще имаме възможност да работим върху цялата гама на жп транспорта. В бъдеще ще можем да правим нашия собствен ремонт тук“, каза той и заяви, че компанията ще премести централния си офис, ще се регистрира и ще плаща данъците си в Карлово. Чувстваме се добре приети и сме особено щастливи, че кметът и администрацията ни обръщат специално внимание, добави още той.



„Радвам се, че получих, с помощта на г-н Нидерхофер, възможността да инвестираме в Карлово, благодаря на кмета г-н Кабаиванов и на заместник-кмета г-н Карагенски, надявам се с помощта на общината и на карловската общност да успеем в реализирането на инвестицията, каза инж. Гарчев.

Първоначално инвеститорите предвиждат да наемат 70 човека. На 1 октомври офиса на фирмата ще бъде вече в Карлово и ще започне подготовка за стартиране на дейността от 01.01.2020 година.



DB Cargo България ЕООД е 100% собственост на Deutsche Bahn AG – една от най-големите световни логистични групи с повече от 300 000 служители по света.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тези, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят.


Стив Джобс