Секции

19 April 2024 22:23

С 60 автомобила, натоварени с 6 тона дарение за детските градини от община Карлово, пристигна френският корпус за солидарност „Еurop’Raid”

За трета година френският корпус за солидарност „Еurop’Raid” дойде в Карлово с дарение за детските градини от общината. Инициативата е на Младежки информационен център-Карлово. 180 френски доброволци са пропътували 20 страни, за да зарадват децата на Карлово. Те пристигнаха на стадиона в Карлово с 60 рали-автомобила Пежо 205, натоварени с 6 тона дарение от канцеларски и спортни материали, ученически пособия и оборудване, като бяха посрещнати от заместник-кмета на Община Карлово Антон Минев.

Инициативата е част от европейското турне на френските доброволци „Еurop’Raid 2019”, а в Карлово са по покана на Младежкия информационен център в града, който е и Евродеск точка за региона.

Събитието е част от инициативите на МИЦ-Карлово за 12 август –Международния ден на младежта, като местните младежи –доброволци с подкрепата на Община Карлово посрещнаха френските доброволци с български знамена, спортни игри и занимания за децата.

„Europ’Raid” стартира през 2014 със 12 доброволеца, през 2015 те са вече 42, през 2016г.- 207, през 2017 - 450 доброволеца, които карат над 15 тона материали за училища в Босна и Херцеговина, Албания, България и Румъния. През 2018г. доброволците са вече 750, пътуващи с 250 автомобила, разделени на четири екипа, каращи дарения за Босна и Херцеговина, Албания, Македония и България. Карлово е единственото място в България, което е част от тяхната инициатива.

/Снимки от събитието са публикувани в Галерия./



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Да обясняваш на някого какво означава даден символ е като да му казваш как трябва да го кара да се чувства музиката.


Дан Браун