Секции

08 May 2024 20:12

Премиерът Бойко Борисов на официална визита в Туркменистан

Премиерът Бойко Борисов е на официално тридневно посещение в Туркменистан, където ще участва в Първия каспийски икономически форум, който ще се проведе в националната туристическа зона „Аваза“ в близост до град Туркменбаши.

Целта на форума е да събере на едно място държавните и правителствените ръководители на каспийските държави, както и лидери на заинтересовани страни, близки до Каспийския регион, както и представители на международни икономически, финансови, транспортни, екологични и други организации.

Фокус на дискусиите ще бъде развитието на икономическото сътрудничество в Каспийския регион и създаването на условия за големи проекти, инвестициите в петролната и газовата индустрия, земеделието, туризма, търговията и др.

В рамките на визитата си, българският министър-председател Бойко Борисов ще проведе двустранна среща с президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов, както и разширена среща с участието на официалните делегации от двете страни. Ще бъдат подписани двустранни документи, подготвени от Междуправителствената българо-туркменистанска комисия за икономическо сътрудничество, която също ще заседава в „Аваза“.

В българската делегация влизат и регионалният министър Петя Аврамова, началникът на транспортното ведомство Росен Желязков, както и икономическият и енергийният министър Емил Караниколов и Теменужка Петкова.

/Източник информацияи снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Любовта превръща дивеча в сокол, сокола в човек, а човека — отново в пустиня. Тя превръща оловото в злато, а след това отново скрива златото под земята.


Паулу Коелю