Секции

29 March 2024 11:38

Веселин Личев е кандидатът на ВМРО за кмет на Сопот

„ВМРО-БНД се спира на човек, който е доказал себе си като управленец. Убедени сме, че Сопот ще се управлява отново качествено и смислено“- каза заместник-председателят на партията и евродепутат Ангел Джамбазки при оповестяването на кандидатурата за кмет на Веселин Личев. По думите му, това е осмислен, а не пожарен избор. Според него дори и да влязат в битка с коалиционния си партньор в управлението на национално ниво ГЕРБ за място в балотажа или кандидатите им се изправят един срещу друг на втори тур, ВМРО ще победи.

При представянето на кандидатурата му в зала „Хаджи Гьока Павлов” в присъствието на народния представител Александър Сиди, на пловдивския областен председател на ВМРО Стефан Пуслийски, на местния председател на партията Никола Пингелов и на ген. Димитър Шивиков, Веселин Личев заяви:

„Благодаря на ВМРО-БНД за избора и подкрепата към мен, екипа и платформата, която предлагаме за извеждане на Сопот от застоя и изолацията в последните 4 години.

По традиция сопотненци държат и ценят ВМРО, защото имаме много обща история, заради подкрепата на барикадите, преди възстановяването на общината и оказаната юридическа помощ при опитите за саморазправа със стачкуващите сопотненци.

Тогава те показаха, че държат на идеала си „Единство и сила".

Лично за себе си взех решение, продиктувано от множество фактори, наблюдения на злоупотребите на това ръководство, от източването на средствата, които оставихме в Общината през 2015 г. 1,5 млн. лв., премина се през ненужните заеми 1,1 млн. лв., чистотата от 300 хил. лв. сега на 600 хил. лв., огромните задължения към местни доставчици около 600 хил. лв., към тях 2 млн. лв. глоба от МОСВ до почти ликвидирането сега със започналите тихомълком масови разпродажби на общинско имущество и имоти.

Ние не загубихме изборите, не направихме крачка назад просто, направихме крачка встрани, за да можете да направите разликата между успешен, скромен, работен екип и между други, неподготвени и некомпетентни.

Сопот е горд, достоен и мъдър. Решението ми е продиктувано след задълбочен анализ и две социологически проучвания. Колкото и неточна да е социологията, тя показва, че е запазена подкрепата на тези 50% от хората, гласували за нас преди 4 години + допълнително привлечени и убедили се в нашите качества над 17 %.

Разполагам с екип от нови лица, професионалисти и експерти и всички ние решихме, че е време да се сложи край на некадърността, на бруталния натиск върху гражданското общество, върху правото на лично мнение и свободомислие, върху заплахите, обидите, арогантността и разделението на хората.

Сопот има нужда от дълбока глътка въздух, от единомислие, от плурализъм на мненията, от нови и свежи идеи. А не от натиск - икономически, психически, социален и личностен.

Искаме промяна - бърза, категорична и рязка. Искам бъдеще за красивата ни община.

Извадих си своите поуки от грешките, които съм допускал.

Доказано е, че можем. Доказателствата са абсолютно навсякъде. Променихме целия град - улично осветление, стълбове, подземна инфраструктура, водопровод и канализация за Анево и за Сопот, всички кръстовища, всички улици, пътища, площад „Иван Вазов", площад „Възраждане", музей, Радино училище, църква, детски градини, училища, дом на инвалида, ремонт и парно в дома на пенсионера, сметосъбиращи коли и съдове, църквата в Анево, центъра на Анево, спирки, Комплекс за Социални Услуги за 40 деца с увреждане ЦРД, и още много други и всичко това с привлечени и европейски безвъзмездни средства. 32 европроекта. И важното е, че не тежат заеми или други тежести за разплащане от нашите съграждани. Но това не пречи на управляващите в момента, безсрамно да правят предизборни клипове на фона всичко направено от нас и да си присвояват заслуги.

Програмата ми - реалистична, конкретна, визионерска, балансирана, с много креативни идеи, амбициозна, динамична, новаторска и очертава пътя за развитието на всички сектори и сфери в развитието на община Сопот.

Уважаеми съграждани,

Всички ние сме готови да поемем отново отговорността за Сопот. Ясно осъзнато, правим крачка назад, за да може Сопот с бързи темпове да продължи напред.

Довършваме надземната градска инфраструктура - всички паркове, всички междублокови пространства, всички детски и спортни площадки и още много други, които ще видите в платформата. Програмата е необходимо да бъде подкрепена от всички граждани и партии. Тя е отворен документ за Вашите предложения и виждания, за да може всеки един от вас да допринесе със собствените си идеи за едно ново начало за нашето прекрасно място, което аз наричам „духовното сърце на България".

Със сърце, вяра и Бог - за Сопот!“

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче