Секции

25 April 2024 09:12

Подготвя се споразумение за сътрудничество между Карлово и японската община Мураяма

Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев проведе работна среща с Кацухико Ягучи – отговарящ, в община Мураяма, за провеждането на олимпийските и параолимпийски игри в Япония през 2020 година. На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с подготовката на споразумение за сътрудничество между община Карлово и община Мураяма. Решение за това беше взето при първото посещение на делегация от град Мураяма в Карлово през 2018 година.

Ягучи е проявил интерес към розопроизводството в общината и е посетил най-голямото предприятие за преработка на розов цвят в Карлово „Българска роза“ АД.

В японския град Мураяма, префектура Ямагата, се провеждат тренировъчните лагери на българския национален отбор по художествена гимнастика до провеждането на олимпиадата в Токио през 2020 година. Символ на град Мураяма е розата и това също е предпоставка представителите на японската община да изберат да си сътрудничат с община Карлово.

/Снимка: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има три неща, които стават по-ценни с времето: старо дърво за горене, стари книги за четене и стари приятели за забавление.


Хенри Форд