Секции

25 April 2024 15:16

14-годишно момиче се удави в морето край Варна

Зачестяват инцидентите по морето при червен флаг. Във вторник следобед 14- годишно момиче влезе да се изкъпе на централния варненски плаж и вълните го погълнаха. Детето било без придружител , а спасителите направили всичко по силите си, но без резултат.

Дирон Ръсовски – управител на фирмата, осигуряваща водното спасяване на Варненския плаж:

„Цял ден бяха във водата. Вадиха навсякъде хора от северната част, до южната, от буните. Постоянно се събирахме екипи от по няколко спасителя, защото сам е трудно да се извади който и да е. Те колкото и да са желаещи и можещи, те не са супермени – не могат да помогнат на всички, които са решили да не спазват правилата“.

Полиция и гражданска защита също издирваха часове наред детето. До късно през нощта.

инсп. Петър Дамянов – Пожарна безопасност и защита на населението – Варна:

„При това течение тялото може да бъде навсякъде. Около 3 часа се борят с вълните и силното течение. Отново с риск, въпреки че е в тъмната част вече на денонощието направихме един последен опит“.

Акцията беше временно прекратена заради непрогледния мрак, въпреки настояването на близките. Рано сутрин в сряда издирването беше подновено, а в него вече се включиха и военните, с водолази, катер и психолог. 17 часа след трагедията тялото на детето изплува на съседен варненски плаж. Очевидците на драмата бяха в шок.

Десетки инциденти са станали последните дни на варненския плаж, заради силни подводни течения и дънни ями. Морето продължава да е опасно, предупреждават спасителите.

Симеон Илиев – спасител:

„Въобще никой не се съобразява с това, което му казваме. Ние нямаме никакви права. Ние можем само да свирим, само нали нещо и никой не те слуша и всеки си прави кой каквото си иска“.

Затова искат повече правомощия и солени глоби за нарушителите, които влизат на червен флаг.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче