Секции

19 April 2024 16:57

Карловски военен предотврати възрастна жена да бъде ограбена

В 61-ва Стрямска механизирана бригада се получи писмо от Районната прокуратура в Карлово с благодарност към военнослужещ от гарнизона, който е предотвратил извършване на престъпление над беззащитна жена.

След извършената преди време героична постъпка на ефрейтор Никола Върбанов- военнослужещ от 61-ва Стрямска механизирана бригада, при спасяването на дете в буйните води на водопад „Сучурум”, отново карловски военен проявява чувство на дълг и защитава възрастна жена, като не допуска кражба на личните й вещи.

На 9 август старши сержант Цвятко Делков от щабен батальон на 61-ва Стрямска механизирана бригада чува викове за помощ от беззащитната жена за откраднати лични вещи, документи и портфейл. Същият реагира незабавно, проявява чувство на съобразителност и адекватна реакция, преследва извършителя на кражбата, залавя го и го задържа до пристигането на органите на МВР.

Ценностите, в които се възпитават военнослужещите от 61 механизирана бригада, винаги са надхвърляли границите на чисто бойната военна подготовка и са чертали перспективите на морално - етичните норми. Тези военнослужещи доказват, че армията е основен стълб в защита и подкрепа на българското общество.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче