Секции

27 April 2024 03:36

Мащабни проверки за нелегални гонки и дрифтове в Пловдив

Мащабни проверки за провеждането на нелегални гонки и дрифтове започнаха в Пловдив. Полицията наблюдава всички проблемни точки в града под тепетата и най-вече големите булеварди и възлови кръстовища, които често стават място за провеждане на нерегламентирани автомобилни състезания.

Около полунощ в Пловдив често хората стават свидетели на свирещи гуми и мощен рев на мотори. Това време обичайно за организаторите на незаконни гонки и дрифтове из големите улици и булеварди в града.

жител на Пловдив:

„Просто се събират тука да речем 50 коли, компании, говорят си и така. „

жител на Пловдив:

„Случайно ставаме свидетели тука някой как натиска повече някоя кола и това е. Под натискане се чува повече шум от нея, върви повече, едни спирачки до кръговото и това е. И след 5 мин. патрулката е тук.“

Най-предпочитаните места за провеждането на гонките са правите отсечки, каквато е „Асеновградско шосе”.

шофьор от автомобил:

„Виждал съм точно по този път да правят гонки. Даже преди една седмица се бяха събрали 250 човека тука гледаха и правеха гонки.“

шофьор от автомобил:

„Тука е постоянно, особено неделите, неделя вечер е лудница. Аз редовно пътувам за нощни смени и направо тук е ад.“

В момента се провеждат специализирани полицейски операции срещу нелегалните гонки. За нарушителите се налагат санкции като най-често е лишаване от право на управление за 1 година и глоба от 3000 лева, а при второ нарушение, 3 години и 5000 лева .

ст. комисар Йордан Рогачев – директор на ОД на МВР-Пловдив:

„Няма да има компромис за нито един водач на МПС, който си позволи да наруши правилата за безопасност по шофиране“.

За установяване на нарушителите разследващите използват любителски кадри и записи от камерите за видеонаблюдение в града.

Инспектор Гиргинов обяснява на млади водачи:

„С особено внимание приемаме всяка информация, придобита по различни начини и способи и тогава, когато бъде констатирана конкретна информация за наличието и подготовката на подобни нерегламентирани състезания незабавно реагираме.

От началото на годината от „Пътна полиция” отчитат спад на катастрофите, в сравнение със същия период на 2018-та. Загиналите са с девет по-малко, а ранените със 103.

/Информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче