Секции

26 April 2024 07:58

Засилени мерки за сигурност на летищата в страната

В цялата страна днес се въвеждат засилени мерки за сигурност на летищата, след вчерашните бомбени заплахи. Първият сигнал вчера беше за поставено взривно устройство на терминал 1 на летище „София“. По-късно полицията затвори и летищата в Пловдив, Варна и Бургас заради подобни сигнали.

Българската национална телевизия, вестник „24 часа“ и сайтове също получиха бомбени заплахи. От ГДБОП обявиха, че заплашителните съобщения са изпратени от чужбина. Навсякъде изпратеното съобщение гласеше:

„Ние сме терористичната група Orwell. Информираме ви, че сме засадили взривни устройства на територията на сградата. Детонацията може да възникне по всяко време от момента, в който отворите това писмо.“

След направена проверка от отдел Киберсигурност на ГДБОП беше установено, че сигналите са изпратени от чужбина. Вече е потърсено е съдействие от международните правоохранителни органи, за да се установи, кой е авторът на заплахите. Във вторник сходни съобщения със сигнал за бомба са изпратени и до други летища и медии в държави от ЕС. Според информация същият имейл доставчик е бил използван, за да се изпратят сигнали за бомби в училищата в Лос Анджелис през 2015 година.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче