Секции

20 April 2024 11:03

Арестуваха наркодилър, доставял дрога в пловдивския квартал „Столипиново“

Пореден удар срещу наркомафията в Пловдив. Органите на реда задържаха в габровско село мъж, който е доставял дрога за квартал „Столипиново“. До успешната операцията се стига, след като преди няколко дни бяха арестувани още три лица, които са действали в група.

Полицията в Пловдив арестува мъж, снабдявал с дрога пловдивския квартал „Столипиново“. Той е бил задържан в дома си в габровското село Гергини. У него е имало 4,5 кг хероин и 1 кг кокаин на стойност около 120 хил. лева.

Галин Гавраилов – зам.-окръжен прокурор:

„В лекия автомобил, в който лицето е задържано непосредствено пред дома си в село Гергини, област Габрово, 1 кг. кокаин, в дома му на двора заровени малко под 5 кг хероин, както и незаконна ловна пушка и боеприпаси за нея.“

Полицията стига до снабдителя на дрога след показанията на задържаните на 19 август в „Столипиново“ Ибрахим Юзил, Селвет Хюсеин и Елена Тодорова. В тях разследващите са открили 260 грама хероин. Задържаният 63-годишен пласьор има излежана 5-годишна присъда в Турция.

ст. комисар Йордан Рогачев – директор на ОД на МВР-Пловдив:

„През 2014 година той е бил задържан на територията на Република Турция, за пренос, по-скоро трафик на 11 кг. хероин.“

Органите на реда предполагат, че зад решетките арестуваният се запознава с Ибрахим Юзил, на когото сега е пласирал наркотици. Законът предвижда наркопласьорът да излежи присъда от между 5 и 15 години. Все още не е установено откъде той е доставял дрогата, като вероятно каналът е от Турция.

/ Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче