Секции

25 April 2024 08:41

Избягалите двама затворници от Стара Загора са обявени за общонационално издирване

Двама молдовски граждани – 24 -годишният Василе Морару и 30-годишният Александър Хаджи са избягали в събота около 16 часа от затворническото общежитие в Стара Загора, прескачайки оградата.

Те са изтърпявали присъди от 4 години и 8 месеца за взривяване на банкомати в Стара Загора и Казанлък през 2018 г. Тогава с помощта на 23-годишния Дионисие Коджукару успяват да задигнат близо 90 000 лева. След извършеното престъпление те са настанени за излежаване на присъдата в общежитие е от открит тип, където режимът е по-лек и лишените от свобода имат право да излизат и да работят.

Запрян Димитров, началник на затворническото общежитие в Стара Загора:

„Молдовските граждани бяха настанени на територията на общежитието на 14 август и в разумен срок трябваше да получат преводни писма за превеждането им в София.Тези писма по наша информация са били разписани в четвъртък или в петък и е било въпрос на дни да бъдат изпълнени и да бъдат закарани в София за доизтърпяване на наказанието към открит тип общежитие към Софийския затвор“.

Незабавно след бягството са предприети действия. Разпитан е и третият молдовски гражданин, който е изтърпявал присъда за взривения банкомат заедно с бегълците.

Запрян Димитров, началник на затворническото общежитие в Стара Загора:

„Третият молдовски гражданин каза, че в последните 2-3 дена са били във влошени взаимоотношения, не са споделяли нищо. Направили са свиждане с близките си“.

Двамата мъже са обявени за общонационално издирване. По случая е образувано досъдебно производство в Районна прокуратура – Стара Загора. В затворническото общежитие тече проверка, разпоредена от министъра на правосъдието Данаил Кирилов.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче