Секции

04 May 2024 21:21

Всички основни летища във Великобритания въвеждат 3D скрининг на багажа

Всички основни летища във Великобритания трябва да имат нова 3D скрининг система за багажа на пътниците до края на 2022 година, обяви премиерът Борис Джонсън. Правителството твърди, че технологията ще повиши сигурността, ще ускори проверките и може да доведе до край на ограниченията върху течностите и лаптопите в багажа. През юни летище „Хийтроу“ обяви, че е инвестирало над 50 милиона паунда в технологията. То ще бъде първото в Обединеното кралство, което ще внедри 3D скрининга.

Джон Холанд-Кай – изпълнителен директор на летище „Хийтроу“:

„Всичко ще става много по-бързо и ще се губи по-малко време – пътниците няма да вадят всичко от куфарите и чантите си и ще могат да се придвижват до местата си по-бързо. Но същевременно системата ще ни даде по-голяма сигурност, което е много важно за пътниците. Ще повишим стандартите за сигурност, когато внедрим 3D скрининга и ще бъдем много по-подготвени за реакция срещу някои врагове, които ще опитват да нарушат въздушния трафик“.

Когато системата влезе в действие след три години, пътниците ще могат да задържат течности и лаптопи в кабинния си багаж, когато минат през проверката за сигурност. „Хийтроу“ работи съвместно с министерството на транспорта по изпитанието на технологията от 2017 г. Системата ще бъде внедрена постепенно през следващите няколко години.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче