Секции

19 April 2024 17:07

Д-р Емил Кабаиванов: Работим по създаване на общинско звено за комунална дейност

Oбщина Карлово работи по създаване на свое звено за комунална дейност, съобщи на планираната изнесена приемна в село Горни Домлян кметът на общината д-р Емил Кабаиванов. По думите му местната администрация вече има две вишки – за ремонти на уличното осветление и кастрене на дървета, четири самосвала и техника за машинно метене и миене на улиците. Планирано е закупуването на още две машини, които по график ще обслужват населените места от общината; на многофункционален багер за изкопни аварийни работи и почистване на треви и храсти в сервитута на общинската пътна мрежа; още един самосвал и техника за изкърпване на дупките. По този начин Общината ще може на по-ниски цени да извършва услугите, за които до момента кметовете на населени места търсят фирми с такава техника, обясни д-р Кабаиванов. Той допълни, че ръководството на Карлово има готов проект за обособяване на депо за съхраняване, поддръжка и ремонт на оборудването на звеното за комунална дейност. Депото ще бъде разположено на общински терен в близост до Районна служба «Пожарна и аварийна безопасност» в Карлово.

Кметът на общината пое ангажимент да подсигури за нуждите на читалището в Горни Домлян компютърна конфигурация. Във връзка със състоянието на бившата училищна база и на пенсионерския клуб, д-р Кабаиванов разпореди през настоящата седмица проверка на място от главния архитект на общината, който да представи на ръководството най-добрия вариант за ремонт на клуба на възрастните хора и обезопасяване на училищната сграда.

На изнесената приемна присъстваха заместник-кметът Антон Минев, секретарят Стефан Стефанов и специалисти от общинската администрация.

/Снимки: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче