Секции

19 April 2024 08:38

Карамаринов: Чака ни силна Балканиада в Правец

Чака ни силна Балканиада в Правец. Това заяви на пресконференция президентът на родната ни федерация Добромир Карамаринов преди предстоящата надпревара по лека атлетика. Той изрази надежда за пълни трибуни на градския стадион в Правец.

„11 шампионати, може да станат и 12, дават възможност за атлети от едно средно ниво на нашите държави да вземат участие в международни състезания – сами знаете колко от тези атлети ще вземат участие на Световното първенство в Доха. Именно този вид състезания са мотивация за този ешелон, който не достига до Европейско, Световно или Олимпийски игри, да не говоря какво означаваше един медал за Република Северна Македония – това беше невероятна реклама за нашия спорт. Федерацията наброява 20 страни членки, но има интерес и от други – имаме план веднага след Конгреса в Доха да разгледаме с президента Себастиян Коу как да се развива атлетиката“.

Правец се оформя като столица на леката атлетика, проведохме и Национален шампионат, и Европейска купа на 10 000 м, а сега провеждаме и най-мащабното събитие – Балканиадата. Всички наши състезатели трябва да допринесат за това стадионът в Правец да е пълен, това повишава дори резултати – едно е да се състезаваш пред празни трибуни, съвсем друго пред пълна публика“, категоричен бе Карамаринов.

Легендарната ни спринтьорка Ивет Лалова-Колио също сподели очакванията си за предстоящия шампионат и чувството да бъде на пета Олимпиада.

„Готова съм, да, дай Боже да сляза под 11 сек. – когато уцелиш нещата и се наредят звездите, ще бъда много щастлива, ако това се случи в България. Чувството е невероятно, щастлива съм и съм много горда от това, че ще участвам на пета Олимпиада“, сподели лекоатлетката.

Балканиадата ще се проведе между 2-3 септември на градския стадион в Правец.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче