Секции

25 April 2024 17:55

Спортната зала в СУ „Васил Левски“ ще носи името на легендарната баскетболистка Пенка Стоянова

Спортната зала в СУ „Васил Левски“ в Карлово да носи името на голямата българска баскетболистка и олимпийски медалист Пенка Стоянова, това решиха карловските общински съветници на днешното си редовно заседание. Предложението е на кмета на общината д-р Емил Кабаиванов във връзка с нейните значими за България спортни постижения и начин да се съхрани паметта й.

Път, в регулацията на град Карлово, да носи името на Брайко Хаджигенов – виден карловски възрожденец, фолклорист и просветител, решиха още съветниците.

Кметът д-р Кабаиванов отговори на питания за съветниците от БСП относно ремонта на покрива на Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ и настъпилите промени в общинската транспорта схема.

По информация на д-р Кабаиванов през пролетта на следващата година ще започнат ремонти на 7 километра водопровод в общинския център и на този между Дъбене и Карлово.

Общинският съвет прие годишния отчет за изпълнението на Бюджет 2018 на община Карлово, както и независимия финансов одит на годишния финансов отчет за 2019 година на МБАЛ „Д-р Киро Попов – Карлово“ ЕООД.

Със свое решение съветниците утвърдиха мрежата от училища и детски заведения в община Карлово за учебната 2019/2020 година и дофинансиране на паралелки в училища и групи в детски градини на територията на община Карлово за предстоящата учебна година, с пълняемост под задължителния минимум.

Общинските съветници благодариха за досегашната ползотворна работа на техническия сътрудник към местния парламент Росица Сангурова и й пожелаха успехи в новото професионално амплоа.



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче