Секции

26 April 2024 05:25

Сопот награждава на празника си бригаден генерал Деян Дешков и журналистката Галя Щърбева

16 години от възстановяването си като община чества Сопот на 5 септември. Празничната програма, организирана от местната управа, започва в 10.30 ч. на площад «Иван Вазов” с тържествено вдигане на знамената на Република България и Европейския съюз. Музикална школа „Карловойс“ ще поздрави сопотненци в празничното утро с родолюбиви песни.

Връчването на Военната Вазова награда е от 11:30 часа в къща музей „Иван Вазов“. Тазгодишният й носител е бригаден генерал Деян Дешков – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Непосредствено след това ще бъде представена монографията на ген. Георги Вазов „Участието на българите в Освободителната война“, чийто съставител и редактор е Цветанка Неделчева, а от 17:00 часа е презентирането на книгата „Преселението“ с автор проф. Боян Биолчев .

Журналистическата награда на името на Съба Вазова ще бъде връчена на Галя Щърбева от 17:30 в къща музей „Иван Вазов“.

Пловдивският митрополит Николай ще отслужи молебен за здравето и благоденствието на гражданите на община Сопот от 18 часа в църквата „Свети Свети Петър и Павел“.

Тържествено честване на 16 години от възстановяване на община Сопот е от 19 часа на площад“Иван Вазов“.

Празничната програма ще продължи с патриотичен рецитал в 19:30 часа на Иванка Шекерова и Стефан Цирков от хасковския театър и празничен концерт в 20:30 часа с участието на поп и фолклор певицата Нина Николина.

Тържествата ще завършат в 21:30 с красиви илюминации.

/Снимка 2: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче