Секции

04 May 2024 21:20

Григор Димитров повали великия Федерер и вече е на полуфиналите в Ню Йорк

Григор Димитров повали могъщия Роджър Федерер в петсетов трилър на откритото първенство на САЩ. В края на един труден сезон изпълнен с разочарования и болезнени загуби, най-добрият ни тенисист намери сили и вдъхновение да се справи за първи път в кариерата си и с рекордьора по титли от големия шлем.

Досега в 7 мача срещу Федерер, Григор беше спечелил общо 2 сета и никой не остана изненадан от успеха на швейцареца със 6:3 в откриващия сет. Във втория Григор поведе с пробив за 4:2, но когато сервираше за сета Федерер успя да изравни. Тази година най-добрият ни тенисист допусна редица загуби от анонимни съперници заради своята наувереност в трудните моменти, но този път срещу един от най-великите играчи в историята, той не допусна очаквания психологически срив и с нов пробив достигна до успех със 6:4 и изравняване на сетовете.

В третия Федерер показа обичайната си безупречност на корта и отново спечели със 6:3, но Григор започна четвъртата част с ранен пробив. Той имаше шанс да спечели и следващото подаване на швейцареца, но в един епичен гейм пропусна 7 точки за пробив. После на свой ред трябваше да се спасява със сервис от няколко трудни ситуации, но след много перипетии Григор все пак спечели четвъртия сет с 6:4.

Преди началото на петия Федерер взе медицински таймаут и напусна корта за няколко минути, а след завръщането си беше очевидно, че го измъчва травма.

Григор Димитров се възползва и набързо поведе с 4:0 преди да затвори мача с успех 6:2 в последния сет. След като никога досега не беше преминавал 4-ия кръг в Ню Йорк, тази година, като непоставен, Григор достига до полуфиналите където негов съперник ще бъде 5-ят поставен в схемата Данил Медведев, който отстрани Стан Вавринка с 3:1 сета.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако да помечтаеш малко е опасно, лекарството за това не е да мечтаеш по-малко, а повече. Мечтай през цялото време.


Марсел Пруст