Секции

29 March 2024 09:30

Бригаден генерал Деян Дешков е носител на Военната Вазова награда

Тази година Вазовият комитет, който излъчва носителите на литературната Вазова награда и останалите призове, посветени на видните членове на Вазовия род, избра командирът на 61-ва Стрямска бригада. Бригаден генерал Деян Дешков е най-младият генерал в Българската армия, но професионалният му път е впечатляващ. Призът е както за професионалните му постижения, така и за опита, придобит до момента от всички командни длъжности, които е заемал в рамките на бригадата и на командването на Сухопътни войски, както и за участие в нашите контингенти в Ирак и Афганистан.

"За мен тази награда е изключително важна, защото зад нея стоят много усилия и силна воля. Ген. Дешков е мотивиран български воин с заслуги, преминал през сериозна подготовка и участие в международни мисии", сподели Деян Дойнов при връчването на наградата.

"Каквото и да кажа ще е слабо и недостатъчно. Не мисля, че съм заслужил с действията си до момента тази награда, защото постиженията ми не могат да се мерят с достиженията на генералите Вазови.

Това е най-важната награда за мен, защото всеки ден ще ми напомня, че трябва да я заслужа".

Военната Вазова награда бе учредена преди три години в памет на генералите Георги и Владимир Вазови по инициатива на Григорий Вазов.

След церемонията по връчването на наградата бе представена книгата на ген. Георги Вазов "Участието на българите в Освободителната война", която се издава за първи път благодарение на усилията на Цветанка Неделчева, съставител и редактор.

/Снимка: armymedia.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче