Секции

25 April 2024 20:59

Община Сопот тържествено чества 16 години от възстановяването си

Община Сопот тържествено чества 16 години от възстановяването си на 5 септември. Сред официалните лица, уважили празничната церемония на площад „Иван Вазов“, бяха пловдивският митрополит Николай, д-р Гьока Хаджипетров - наследник на видния сопотски търговец и националреволюционер Гьока Павлов, заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев, Румен Петков – председател на АБВ и тазгодишната носителка на наградата на името на Съба Вазова журналистката Галя Щърбева.

В словото си пред сопотненци кметът Деян Дойнов отбеляза, че много усилия и труд са вложени от предците за изграждането и съхраняването на града и общината. Отговорността за развитието им стои сега пред съвременниците.

Бившият пловдивски областен управител д-р Гьока Хаджипетров, по чието време става възстановяването на община Сопот, припомни събитията по това време. По думите му, тогава- преди 20 години, е победил свободният дух на сопотненци. „Сформираха се народни комитети, проведе се референдум, властта се съобрази с искането на хората и днес Сопот е развиващ се град“.

Поздравителни адреси за празника са изпратени от аржентинския посланик Алберто А. М. Труеба, от бригаден генерал Деян Дешков- командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, от началника на Военна академия генерал – майор Груди Ангелов, от кметове от страната и други.

/Снимки от събитието са публикувани в Галерия./



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче