Секции

20 September 2019 19:29

Успешно стартира проект „Заедно в разнообразието”

Сдружение „Млади, активни, креативни“ от карловското село Куртово е домакин на международен младежки обмен в периода 9-15 септември, финансиран по Програма „Еразъм+“ на Европейската комисия.

По време на обмена „#Заедно в разнообразието“, 25 младежи от Испания, Португалия, Хърватска, Румъния и България дискутират темите за правата на човека, равенството на половете, приемане на различията, насърчаване на толерантността и междукултурния диалог, борба с ксенофобията и расизма. Чрез интерактивните методи, упражнения, игри за сплотяване и дейности, младите хора ще повишат своите компетенции по темата и ще се завърнат в своите страни с желание да продължат работа с местните младежки общности.

На 10 септември, при откриване на младежкия обмен, представителите на петте държави бяха поздравени от заместник-кмета на община Карлово Антон Минев. Той им благодари за представянето чрез филми, клипове, видеа и презентации. От филм-феста участниците научиха интересни и любопитни факти за останалите страни.

Програмата на обмена включва междукултурна вечер, на която младежите представят традиционни за своята страна храни и напитки, презентират традициите, културата и бита. Организацията-домакин ще ги поздрави с програма с участието на формация „Жар“ и малките певици от „Карловойс“.

/Източник информация и снимки: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Готови ли сте за новата учебна година?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче