Секции

26 April 2024 21:59

САЩ отбелязват 18 години от атентатите на 11 септември 2001 г.

На днешния 11 септември САЩ отбелязват тъжна годишнина – 18 години от най-кървавите терористични атаки в историята на страната. Хиляди хора ще се съберат в Ню Йорк, Вашингтон и градчето Шанксвил в щата Пенсилвания, за да почетат паметта на 3000-те жертви на кървавите нападения, извършени от 19 терористи с 4 отвлечени пътнически самолета.

Минута мълчание ще бъде запазена в Голямата ябълка в точния час, в който първият отвлечен от терористите самолет на Американ Еърлайнс се врязва в северната кула на небостъргача, а секунди по-късно друга машина – на Юнайтед Еърлайнс, удря и южната кула.

Третият отвлечен самолет на Американ Еърлайнс се разби в сградата на Пентагона в самото сърце на американската столица, а четвърти – на Юнайтед Еърлайнс, падна в полето край Шанксвил, след като пътниците на борда оказват съпротива и успяват да променят курса на машината, която не достига смъртоносната си цел – Белия дом.

Терористичната организация Ал Кайда пое отговорност за атаките. Лидерът й Осама бин Ладен беше ликвидиран от американски командоси в убежището си в пакистанския град Аботабад след 10-годишно издирване през май 2011 година.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче