Секции

29 March 2024 16:43

Зам.-кметът Антон Минев: 439 деца ще са първокласниците през новата учебна година в община Карлово (видео)

Няма закрити училища и детски градини за настоящата нова учебна година 2019/2020. Запазва се училищната врежа на територията на Община Карлово такава, каквато е позната през изминалите години – каза заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев в специално интервю за Карлово.тв. Броята на общинските училища е 12, 8 са детските градини, техните филиали по населени места са 12.

Броят на първокласниците за тази учебна година ще е 439 в община Карлово. Така се запазва относително нивото такова, каквото е било през последните пет-шест години. Общият бройна учениците е над 4300. 1400 са малчуганите в детските градини. Приблизително се запазва и броят на паралелките, няма драстични промени. Има новооткрити паралелки в средните училища.

Към момента ремонтните дейности са приключили и те няма да окажат влияние на нормалното започване на учебната година.

По отношение на новите придобивки, с такава ще може да се похвали ОУ“Христо Г.Данов“ в с.Розино. Многофункционалната спортна площадка бе изградена през лятото и ще бъде открита на старта на новата учебна година.

Общината ще продължи да осъществява контрол по отношение на училищния специализиран превоз през годината, а що се отнася до обществения превоз при проблеми сигналите трябва да се подават до Държавната автомобилна инспекция – подчерта зам.-кметът .

Антон Минев коментира в интервюто още какво е положението в училищата и детските градини по отношение на предстоящия отоплителен сезон, какво е финансовото състояние на СУ“Христо Проданов“ във връзка с възникналите проблеми преди време и нововъведения метод на обучение и възпитание Монтесори в две карловски детски градини от новата учебна година.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче