Секции

18 April 2024 13:16

Новата учебна година бе открита във всички детски градини и училища в община Карлово

Новата учебна 2019/2020 година бе тържествено открита на 16 септември във всички училища и детски градини на територията на община Карлово. С водосвети за здраве и успехи, издигане на националния трикольор и посрещане на школските знамена, в класните стаи влязоха над 4 300 момичета и момчета. За първи път училищния праг прекрачиха 440 деца.

Да бъдат здрави, да усвояват материала от учебните предмети, но и да знаят кои са карловските възрожденци и какъв е приносът им за разцвета на страната ни, пожела кметът на общината д-р Емил Кабаиванов на тържеството в СУ „Васил Левски”. Празника там уважиха заместник-кметът Данка Люртова, секретарят Стефан Стефанов и председателят на Общинския съвет Теодор Шойлеков. По-рано през деня той поздрави педагозите и учениците от начален курс на същото средно училище. На тържеството в СУ „Христо Проданов” поздрав от името на кмета д-р Кабаиванов отправи неговият заместник Стойо Карагенски, в ОУ „Св.Св. Кирил и Кирил и Методий” – Данка Люртова, в ОУ „Райно Попович” – директорът на дирекция „Хуманитарни и социални дейности” Петя Найденова. Заместник-кметът Антон Минев приветства екипите на Детски градини „Първи юни” и „Слънце” в Карлово. Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Деян Дешков и представители на командването на военното формирование уважиха празниците в карловските училища.

/Фотокадри от събитията са публикувани в Галерия. Използвани са и снимки на Община Карлово/



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тайната на успеха е в способността да възприемеш гледната точка на другия и да видиш нещата от неговия ъгъл толкова добре, колкото от своя.


Хенри Форд