Секции

29 March 2024 16:40

ОИК регистрира д-р Емил Кабаиванов, издигнат от местна коалиция „СДС-ГЕРБ“, за кандидат за кмет на Община Карлово

Общинската избирателна комисия регистрира с решение №78 от 17 септември д-р Емил Кабаиванов, издигнат от местна коалиция „СДС-ГЕРБ“, за кандидат за кмет на Община Карлово. Така настоящият градоначалник ще се включи отново в битката за местния вот на 27 октомври. Към момента той има политическата подкрепа и на ДСБ, Движение „България за гражданите“, Атака, Воля, НФСБ и БДФ, като за кандидат-общински съветници СДС и ГЕРБ ще излязат с отделни листи. След излизането на д-р Кабаиванов в отпуск, кормилото на общинската управа в Карлово до провеждането на изборите временно ще поеме заместник-кметът Стойо Карагенски.

Пред журналисти днес общинският кмет сподели, че „всеки наш съгражданин има моето уважение. Община се управлява с мисъл, със стратегия, с уважение и всекидневно вслушване в думите на гражданите. Отношението и доверието на хората ми даде увереността да се кандидатирам за нов мандат“.

По думите на д-р Емил Кабаиванов трябва да бъде още по-упорита работата за сигурността на гражданите. Затова например и от искането за разкриването на полицейски участък в село Розино не трябва да се отстъпва и то да бъде доведено до успешен край. Не трябва да се дава крачка назад и от реализирането на проектите за съхраняването на националната памет за Васил Левски, Христо Ботев, братята Евлогий и Христо Георгиеви и редица достойни родолюбци.

Според кмета към момента икономически карловският район е стабилен. Закупуването на Вaгoнoрeмoнтния зaвoд в Кaрлoвo от нaциoнaлнaтa гeрмaнcкa жeлeзoпътнa кoмпaния Dеutsсhе Bаhn е изключителна инвестиция. Необходимо е да се продължи привличането на още инвеститори и проблемът с намирането на работници да бъде преодолян.

Трябва да бъде преодолян кадровият проблем и за карловската болница – каза д-р Емил Кабаиванов. Здравното заведение продължава да бъде без хирургично отделение, а такова е изключително необходимо- категоричен е той, като съобщи, че към момента МБАЛ“Д-р Киро Попов“ няма финансови задължения и предстои да бъдат увеличени заплатите на медицинските сестри, а на по-следващ етап и на лекарите.

"Карлово трябва да бъде в група "А" на развитите общини, а не да има пропилян мандат като 2007г.-2011г."- посочи кметът, като подчерта, че има изготвени проекти за всяко населено място, които трябва да бъдат реализирани през следващите четири години, както и да се работи по подобряване на сметосъбирането, по изграждането на системата за видеонаблюдение на територията на община Карлово, по осъществяване на следващия етап от санирането на блокове, както и по газифицирането на всички училища и детски градини.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Любовта превръща дивеча в сокол, сокола в човек, а човека — отново в пустиня. Тя превръща оловото в злато, а след това отново скрива златото под земята.


Паулу Коелю