Секции

26 April 2024 05:49

Най-високата жилищна сграда в света се издига в Ню Йорк

Най-високата жилищна сграда в света беше представена на официална церемония в Ню Йорк. 472-метровата кула Central Park Tower се издига в луксозния квартал Манхатън. 131-етажната сграда е дело на Extell Development Company предлага зрелищна гледка към популярния Сентръл парк и река Хъдсън.

Ейдриън Смит, архитект:

„Гледката е невероятна. В далечината се виждат Емпайър стейт билдинг и небостъргачът Крайслер. Подобна гледка имат малко сгради в Голямата ябълка.“

В момента текат довършителни строителни работи в небостъргача, който ще бъде пуснат в експлоатация официално през октомври догодина.

Гордън Гил, архитект:

„Това е един от най-страхотните градове на света. Да се вдъхновиш тук е лесно. Като погледнеш наоколо виждаш страхотно архитектурно наследство. Тук са едни от най-великите сгради – не само в Съединените щати, но и в света.“

В сградата има 179 апартамента, всеки от които с между 2 и 8 спални. Най-малкият е 133 квадратни метра, а най-големият 1625 квадратни метра. Цените започват от 6 милиона и 900 хиляди долара за апартамент с две спални на 33-тия етаж.

Най-скъпото жилище е на 112-тия етаж и струва 63 милиона долара. В сградата има плувни басейни, спа център, кино, бар и бална зала, в която цяла нощ могат да танцуват близо 130 души.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче