Секции

18 April 2024 22:58

/обновена/ Под патронажа на еврокомисаря Мария Габриел ще премине в Карлово заключителното събитие на пилотния за България проект „Млади дигитални лидери“

Еврокомисарят Мария Габриел идва в Карлово на заключителното събитие на 20 септември на пилотния за България проект „Млади дигитални лидери“. Тук той се реализира от СНЦ“Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“ с подкрепата на Гугъл.

Целта му е повишаване медийната грамотност на учениците, насърчаване активното дигитално гражданство, намаляване езика на омразата и кибер тормоза, обучение на учениците как да откриват фалшивите новини и как да реагират на негативни коментари и онлайн заплахи.

По проекта е работено съвместно с „Института за стратегически диалог“-Лондон обучителни програми за ученици, родители и учители и са проведени обучителни сесии за 450 ученика, 90 учители и 90 родители в три пилотни училище СУ „Васил Левски“- Карлово, СУ“Христо Проданов“ – Карлово и ПГ „Генерал Владимир Заимов“-Сопот.

Проведени са над 2000 анкети за медийната грамотност на обучените ученици и на контролна група- преди и след обученията и месец след обученията за ученици, учители и родители.

Резултатите от проучването ще бъдат представени на финалната среща, която ще се проведе на 20 септември 2019г. в зала „Васил Караиванов“ на Община Карлово под патронажа на еврокомисар Мария Габриел.

По време на събитието ще бъдат представени основните дейности по проекта и ще бъдат наградени трите пилотни училища и най-активните млади дигитални лидери, които след обученията са станали по-отговорни онлайн потребители, коментират и отговарят с положителен тон на негативни онлайн изказвания, статии и фалшиви новини. Срещата ще завърши с представяне на резултатите от анкетите и отворена дискусия за бъдещето на дигиталното гражданско образование.

/Снимка 1: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче