Секции

26 April 2024 04:21

Отличени бяха най-активните млади дигитални лидери на Карлово и Сопот

На 20 септември 2019 се проведе финалното събитие по проект "Млади дигитални лидери", който Сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“ изпълнява пилотно за България в партньорство със СУ" Христо Проданов", СУ "Васил Левски"- Карлово и ПГ"Генерал Владимир Заимов"-Сопот. Проектът е разработен съвместно с "Института за стратегически диалог"-Лондон и се финансира от Фондация Google.org

Събитието премина под патронажа на еврокомисар Мария Габриел с ресор "Цифрова икономика и общество" в Еврокомисия 2014-2019, която не можа да присъства на събитието поради подготовката си за изслушването за новата Европейска комисия, но изпрати специално видео послание до участниците в проекта.(То може да бъде видяно в сайта на проекта)

На срещата присъстваха директори на училища от региона, ученици, учители,родители и образователни експерти.

Заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев благодари на всички за усилията и постигнатите добри резултати и поставянето на Карлово на картата на дигиталните лидери.

Представителите на "Института за стратегически диалог" Ирис Бауер-директор отдел "Партньорства", и Джош Филипс- директор "Образователни програми", споделиха колко са впечатлени от активното участие на младите хора, както по време на обученията, така и след тях, когато сами са инициирали кампании в подкрепа на общественополезни дейности.

Трите пилотни училища получиха плакети за отличие, а от всяко училище бе номиниран "Най-активен млад дигитален лидер", който получава като награда участие във финалното събитие по проекта в Брюксел.

От СУ "Васил Левски" това е Стефан Златинов, стартирал онлайн кампания за разчупване на стереотипите още по време на обучението, проявяващ се като активен млад дигитален лидер в коментари по обществено значими теми в социалните медии и с идея за филм, мотивиращ младите хора да останат в България.

От СУ "Христо Проданов" отличеният млад дигитален лидер е Николай Кирилов, подготвил и организирал еко инициатива след обучението по проекта и също включващ се активно в онлайн коментари в социалните медии, защитаващ положителни каузи.

От ПГ"Генерал Владимир Заимов" като най-активен дигитален лидер бе отличена Поля Андонова с идея за онлайн кампания и форум, в който младите хора да може да споделят своите проблеми.

Сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“ вярва, че обучителите по проекта(преподаватели от трите пилотни училища) ще продължат работа с учениците и през новата учебна година, работейки за повишаване медийната грамотността младите хора и подготвяйки ги за онлайн предизвикателствата.

Събитието бе посветено на 21 септември- Международния ден на мира с надеждата, че повече млади хора да бъдат толерантни, да зачитат правата на другите онлайн и офлайн, да се борят против езика на омразата и поляризацията в обществотоза един по-мирен и спокоен свят.

Информация за проекта с резултатите от проучването сред над 2000 респонденти- ученици, родители и учители може да се намери на сайта на проекта:

https://sites.google.com/s/1ZjCCPQcIECap1vh2bStSzYygPXbr1UvT/p/1W4cCfJTbL-41RMogYpidusI5fNcAC9jM/edit

/Информация: Сдружение „Младежки и граждански инициативи в Розовата долина“; снимки от събитието са публикувани в Галерия./



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тайната на успеха е в способността да възприемеш гледната точка на другия и да видиш нещата от неговия ъгъл толкова добре, колкото от своя.


Хенри Форд