Секции

20 April 2024 16:57

В Карлово официално представиха филма „Каравеловска сватба 100 години по-късно както преди век“

В Карлово официално бе представен филмът „Каравеловска сватба 100 години по-късно както преди век“. Премиерната прожекция на филмовата лента изпълни до краен предел зала „Васил Караиванов“ на Община Карлово. Идеята за филма е на Сдружение „Любен Каравелов“, чиито членове активно участват в неговата реализация. Целта му е да съхрани и предаде напред за поколенията традициите и обичаите на каравеловския край- сподели при представянето му кметът на село Каравелово Славка Червенкова.

След филма „Розоберът“, реализиран преди няколко години и показващ като естествен поминък на хората тук прибирането на маслодайното цвете и добиването на розовото масло, е дошло естественото продължение с „Каравеловска сватба 100 години по-късно както преди век“. В него се включват над 100 човека, като най-възрастни са 104-годишната Гена Серкьова и 90-годишната Вера Христинчева, а най-малки са бебетата Златомир и Петър на 5 и 9 месеца съответно.

В реализирането на филмовата лента са участвали много каравеловци с предоставяне на къщите си, нивите си или автентични народни носии.

Оператор и монтажист на филма е Манол Николов, а с дрон е снимал Христо Недялков. Консултант на продукцията е Яна Ленова.

Сред уважилите събитието бяха в.и.д.кмет на Община Карлово Стойо Карагенски, много каравеловци и общественици.

/Снимки от събитието са публикувани в Галерия./



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче