Секции

26 February 2020 05:37

Открита бе алея „Воинската слава на Карлово”

Алея „Воинската слава на Карлово” бе открита на 21 септември, в навечерието на Деня на българската независимост.

Събитието уважиха кметът на община Карлово и кандидат за нов мандат д-р Емил Кабаиванов, неговият заместник Антон Минев, секретарят Стефан Стефанов, бригаден генерал Деян Дешков - командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, бивши командири на военното формирование, членове на Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва „Васил Левски”, граждани. Те положиха цветя на паметните плочи на бележити воини, родолюбци и патриоти от Карлово и сведоха глави в знак на признателност.

Да съхраняваме паметта за нашите деди и прадеди, отдали живота си във войните за свободна и независима България; да предаваме на децата и внуците си патриотизма и да им разказваме за героизма на воините от Стремската долина, да бъдем обединени и да работим за бъдещето на Родината, пожела в приветствието си д-р Емил Кабаиванов. Той се поклони и пред паметника на загиналите, намиращ се на територията на 61-ва Стрямска бригада.

Военният историк доцент д-р Петър Ненков акцентира в словата си на битките и победите на 28-ми Стремски и 21-ви Средногорски полк, наследник на чиито бойни традиции е 61-ва Стрямска бригада. Доц. Ненков припомни и за героите в алея „Воинската слава на Карлово”.

/Информация и снимки: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

През 2020 година може ли да няма тежки ПТП-та?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче