Секции

26 April 2024 02:28

Протести срещу предсрочното освобождаване на Полфрийман, искат оставката на съдия Калпакчиев

Предсрочното освобождаване на австралиеца Джок Полфрийман, осъден за убийството на 20-годишния Андрей Монов, предизвика недоволство сред обществото. Граждани, организирани от политическа партия „Атака“, се събират пред Съдебната палата, за да протестират срещу решението на съда. По-рано от ВМРО внесоха във Висшия съдебен съвет искане за дисциплинарно производство срещу съдия Калин Калпакчиев. Като председател на Тричленен състав на Апелативния съд Калпакчиев стои зад решението за освобождаване на Полфрийман.

Юлиан Ангелов- депутат от ВМРО:

„Тези хора , които са в този съдийски състав, да има дисциплинарни производства и да бъдат отстранени от съдебната система, защото хвърлят петно върху цялата съдебна система, изпълнявайки явно исканията и натиска на определени неправителствени организации. Те направиха така, че решиха българското общество от справедливост“.

От младежката организация на ВМРО настояват делото да се преразгледа , защото според тях в него има нарушения и неясни факти.

Христо Иванов – член на ВМРО-младежи:

„Това лице не се е превъзпитало, очевидно не е превъзпитано. В знак на съболезнование и скръб към починалото момче, ние сега отиване към лобното му място, за да поднесем карамфили“.

Джок Полфрийман беше освободен предсрочно от затвора, където излежа 12 от наложените му 20 години за убийството на студента Андрей Монов през 2007 година. Той е настанен временно в центъра за чужденци в Бусманци и чака издаването на редовни документи за самоличност.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче