Секции

03 May 2024 08:37

Борисов: България е прекрасна дестинация за автомобилостроене, продължаваме преговорите с „Фолксваген“

Първи ден от визитата на премиера Бойко Борисов в Южна Корея. Министър-председателят е на посещение в азиатската държава в опит да разшири сътрудничеството между България и Южна Корея в областта на икономиката и политиката.

В столицата Сеул премиерът поднесе венец пред Главната мемориална кула на Националното гробище. Борисов изрази почитта си пред паметта на загиналите корейски граждани в движението за национална независимост в Корейската война и във Виетнамската война. Борисов посети и Световното седалище по таекуондо „Кукион“. На специална церемония той бе награден с почетния девети дан по таекуондо, като за целта счупи дъска.

С девети дан по таекуондо по-рано през тази година е бил удостоен и белгийският крал Филип, а през 2013 година пояс и диплома за почетен девети дан в бойното изкуство е получил и руският президент Владимир Путин. Министър-председателят посети научноизследователска и лаборатория на компанията „Hyundai Motor Group“, където се запозна с работата на южнокорейския автомобилен концерн.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако можеш да мечтаеш за нещо, можеш и да го направиш. Помнете че всичко започва от една мишка.


Уолт Дисни