Секции

20 April 2024 19:28

В карловската болница увеличават заплатите на медициските сестри заради подадено заявление за напускане в Детското отделение

С около по 100 лева ще бъдат увеличени заплатите на медицинските сестри в МБАЛ “Д-р Киро Попов“ в Карлово. Така в зависимост от заемата позиция основното възнаграждение ще бъде между 830 лв. и 950 лв.

Информацията идва след проведени срещи на медицинските специалисти с управителя на карловската болница д-р Христо Пелев, общинския кмет и кандидат за нов мандат д-р Емил Кабаиванов, председателя на местния парламент Теодор Шойлеков и общински съветници.

Причината е, че недоволни от заплащането, преди време на 13 септември шест медицински сестри и трима лекари депозирали молбите си за напускане. С цел решаване на проблема са проведени срещи със здравните специалисти. Те са запознати с финансовото състояние на болницата и с възможността заплатите им да бъдат повишени.

Д-р Пелев и д-р Кабаиванов са водили разговори и с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев за обсъждане на по-нататъшни действия относно състоянието и развитието на карловската болница.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче