Секции

20 April 2024 12:37

Карловски военни взеха участие в международното състезание „Commando challenge 2019”

Днес представителни отбори на 61 механизирана бригада взеха участие в международно състезание „COMMANDO CHALLENGE 2019” на тактическия полигон МЦСПОС „Алфа-Метал” ЕООД, в землището на с. Мичковци – гр. Габрово.

Състезанието „COMMANDO CHALLENGE 2019” е международно и е посветено на командосите и военнослужещите, загинали по време на изпълнение на служебните си задължения. „Алфа-Метал” ЕООД – гр. Габрово е организатор на международни центрове за специална подготовка по охрана и сигурност. В състезанието участват над 15 отбори от МВР, МО и НСО.

61 механизирана бригада се представя с два отбора по четирима човека от спортен клуб „Стрямци 61”. За общ отговорник на отборите по време на състезанието е назначен капитан Димо Руменов ДЕНЕВ.

Състезателите преминаха тактическа полоса с препятствия, стрелба с дългоцевно оръжие на разстояние от 85, 65, 50 и 20 метра с САР АК и карабина. Оспорвана бе стрелбата с пистолет и прехода от първостепенно към второстепенно оръжие. Евакуацията на ранен и оказване на първа долекарска помощ, включващо поставяне на турникет и бинт не затрудни отборите ни. В последствие те преминаха по оказан маршрут с пренасяне на ранения през селище, влизане и излизане от сграда, като ранения се носи от съотборниците. Кулминацията е със стрелба с Fx SImunition и прочистването на сграда.

Нашите състезатели проявиха спортен хъс и желание за победа, което превърна състезанието в истинско спортно зрелище и предизвикателство за техните умения.

/Снимки: 61 - ва Стрямска механизирана бригада/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако съм свършил някаква работа, то е било, защото съм я чувствал като игра. Ако трябваше да работя, никога нищо нямаше да свърша.


Марк Твен