Секции

29 March 2024 15:27

След среща с министъра на здравеопазването на д-р Пелев и д-р Кабаиванов добри новини за карловската болница. Медицинските сестри оттеглят молбите си за напускане

По покана на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев днес на среща с него са били управителят на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ д-р Христо Пелев и досегашният кмет и кандидат за нов мандат д-р Емил Кабаиванов. Те са разговоряли по проблемите на карловската болница. Д-р Пелев е информирал министъра за исканията на медицинските сестри за повишение на трудовото им възнаграждение и е подчертал, че към момента МБАЛ“Д-р Киро Попов“ няма задължения. Постигнато е съгласие заплатите да бъдат оптимизирани.

Министър на здравеопазването Кирил Ананиев е обещал да бъдат запазени също през 2020г. нивата за финансирани на отдалечените и рискови общински болници, както и МЗ и НЗОК да предприемат стъпки по облекчаване на здравните стандарти за общинските болници.

По-рано днес на състояла се среща на медицинските сестри с председателя на местния парламент, общински съветници от комисията по здравеопазване и синдикати, шефът на болницата е предложил два варианта относно заплащането. Първият- диференцирано заплащане между 830 и 950 лева съобразно натовареността и отговорността; вторият- по равно заплащане от по 950 лева.

Медицинските сестри трябва да решат до четвъртък кой от двата варианта избират. След това ще бъдат подписани нови договори, влизащи в сила от 1 октомври. По време на заседанието медицинските сестри са заявили, че ще оттеглят молбите си за напускане на Детско и Вътрешно отделение.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче