Секции

26 April 2024 22:00

Карловски военни участваха в състезанието „International Т – Class Мultigun Challenge”

В условията на реалистични сценарии, чрез различни стрелкови упражнения Българска „Т – Class” федерация за пореден път постави на изпитание физическите умения, прецизната стрелба и психическа устойчивост на участниците в състезанието „International Т – Class Мultigun Challenge” на УЦ „Сливница” – гр. София, което се проведе от 27.09 до 29.09.2019 г.

Отборът на 61 механизирана бригада към спортен клуб „Стремци 61” трябваше да прояви бърза ментална реакция и адаптация към разнообразните промени в средата, наложени от различните упражнения за стрелба с включени прецизни снайперови пушки, леки полуавтоматични карабини и полуавтоматични пистолети, както едновременно така и последователно, според дизайна на упражненията. Освен състезатели 61 механизирана бригада предоставя и 6 квалифицирани съдии.

На УЦ „Сливница” присъства заместник министър - председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната на република България Красимир Каракачанов.

Състезанието е международно и в него присъстваха отбори от САЩ и Русия. Отборите са от двама състезатели, а състезанието включва ефективна дневна и нощна стрелба. Всички видове условия за стрелба, сценарии, позиции, статични и динамични цели, разстояния от 5 м. до 1200 м. заедно с дневни и нощни стрелби, с използване на естествена и изкуствена светлина, движещи се мишени, стрелба от кула, бункер, покрив и други реалистични позиции, които дадоха обективна представа за възможностите на състезателите да действат в екип и да преценяват точно и прецизно конкретни ситуации.

Освен предизвикателството, което поставя стрелковият спорт Т-Клас за постигне на баланс между тактика, точност, скорост и прецизност на приложната снайперова стрелба, участниците трябваше да демонстрират и добра физическа подготовка.

Състезателите на 61-ва Стрямска механизирана бригада проявиха спортен хъс и желание за победа, като се класираха на 3 място, което превърна състезанието в истинско спортно зрелище и предизвикателство за техните умения.

/Снимки: 61-ва Стрямска механизирана бригада/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче