Секции

19 April 2024 13:05

Тежко остава състоянието на пострадалите работници след инцидента в ТЕЦ „Марица Изток“ 1

Тежко остава състоянието на двамата работници, пострадали вчера при инцидент в ТЕЦ „Ей И Ес Гълъбово” от комплекса „Марица Изток“ 1. Те са настанени за лечение в Университетската болница в Стара Загора. Единият от тях е в кома със силна токсикация и на командно дишане. Състоянието на другия работник, който беше с мозъчно сътресение, снощи се е влошило. Наложило се е да му се направи спешна мозъчна операция.

Състоянието на двамата работници, които пострадаха при трудова злополука в ТЕЦ ,,Ей и Ес Гълъбово”, остава тежко. 42-годишният мъж е в кома, а на 57-годишния е направена мозъчна операция. Двамата са паднали в шахта за битови отпадъчни води по време на ремонт, защото им прилошало. Инцидентът е станал около 15:30 часа на 30 септември. Предполага се, че пострадалите са вдишали токсичен газ.

Д-р Петко Михайлов – Клиника по анестезия и интензивно лечение в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” – Стара Загора:

,,Поне откъм апаратната вентилация с по-добър газообмен и горе долу стабилна хемодинамика. Тоест медикаментозно модифицирано съзнание,така че за съзнание при него не можем да кажем. Наложи се и вторият пострадал да бъде опериран снощи около полунощ. Той имаше импресионна фрактура, на български това е вдлъбване на счупените кости на черепа.“

инж.Тодор Бележков, изпълнителен директор „Експлоатация” в ТЕЦ ,,Ей и Ес Гълъбово”:

„Шахтата е дълбока 5 метра.В нея има битови отпадни води,които фактически преди започване на работа са били дренирани,но дали напълно са били дренирани ,тепърва предстои да уточним.“

Инспекцията по труда извършва проверка. По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда поради невнимание.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче