Секции

26 April 2024 11:54

Д-р Емил Кабаиванов се срещна с жители на Куртово и Горни Домлян

Д-р Емил Кабаиванов – досегашен кмет на Община Карлово и кандидат за нов мандат, се срещна с жители на Куртово и Горни Домлян.

Досегашният кмет на Куртово Станимир Станчев разказа за направеното през мандата. Ремонтиран е мостът, сложени са три камери за видеонаблюдение, изградена е детска площадка, ремонтирани са пенсионерският клуб и читалището, подменен е напорният водопровод, пътищата са поддържани в добро състояние. Д-р Кабаиванов му благодари за доброто сътрудничество и обеща, че до 10 дни ще бъде сложена нова подова настилка /гранитогрес/ в младежкия клуб. В изтичащия мандат е подменено изцяло уличното осветление в Куртово, сега предстои на мястото на луминисцентните лампи да бъдат монтирани енергоспестяващо LED осветление. Ще се продължи с подмяната на водопровода, камерите за видеонаблюдение от 3 ще станат 10. Досегашният кмет и кандидат за нов мандат д-р Кабаиванов разказа на жителите на Куртово идеята да бъде структурирано отново общинско комунално предприятие, както и да бъдат осигурени средства по програми, така че във всяко населено място да има поне двама души, които се грижат за чистота и облагородяването на улиците. Жителите на селото поставиха въпроса за отклоняване на трафика на тежкотоварни камиони и за шума от жп линията. Д-р Кабаиванов отговори, че ще поиска съдействие от АПИ и БДЖ за разрешаване на проблемите им.

В село Горни Домлян той припомни какво е направено през изтичащия мандат: подменено е уличното осветление по проект за енергийна ефективност; положена е трайна настилка на ул.„Извън регулация“; изграден е водопровод на гробищния парк и нов водопровод в квартали 1 и 5, възстановена е настилката по ул. „Тодор Митов“; направен е водопровод и възстановена настилката, бордюрите и тротоарите по ул. „9-ти септември“; изградена е детска площадка на „Мънев геран“ и Апостолова чешма на центъра. Кандидатът за кмет на селото Ангел Ангелов пое ангажимента, със съдействието на д-р Кабаиванов, да учреди Младежки съвет през следващия мандат. Предстои да бъде подменен водопроводът на ул. „Атанас Димчев“; цялостно да бъде завършена ул. „9-ти септември“; да бъде подменен водопроводът и да бъде асфалтирана ул. „Тодор Генков“. Ще бъде поставен т.нар. легнал полицай на входа на Горни Домлян от Ведраре и ще бъде разширен обхватът на видеонаблюдението с още 6 камери, има монтирани 4. Ще бъде увеличена издръжката на спортните, младежките клубове и читалищата. През 2020 година с 30% по-голямо ще е и финансирането на Културните клубове на пенсионера. Досегашният кмет на Община Карлово и кандидат за нов мандат д-р Емил Кабаиванов заяви намерение да бъде купена сградата на ПК „Напредък“, която да бъде превърната в читалищна база за репетиции на самодейците, библиотека, културни прояви.

На срещите заедно с д-р Емил Кабаиванов бяха и заместник-кметовете Антон Минев и Данка Люртова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче