Секции

25 April 2024 19:36

Д-р Емил Кабаиванов поздрави командира и личния състав на 61-ва Стрямска механизирана бригада на Учебен полигон „Корен“

Д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово и кандидат за нов мандат посети Учебен полигон „Корен“, където присъства на честването на 27-годишнина от създаването на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово.

„Вие градите историята на Карлово и историята на Българската армия, продължавайте да го правите“, каза д-р Кабаиванов в приветствието си. Той благодари на бригаден генерал Деян Дешков и на личния състав затова, че 61-ва Стрямска механизирана бригада участва във всяко събитие, с което се отбелязва историческа дата и празник на града, както и за взаимната помощ в трудни моменти. „Благодаря ви за всички усилия, за родолюбието, за труда, който полагате! Бъдете здрави! Нека Бригадата да има успех във всички свои действия“, каза още той.

Д-р Кабаиванов връчи на бригаден генерал Деян Дешков юбилеен плакет издаден по случай 200 години от рождението на Евлогий Георгиев и 195 години от рождението на Христо Георгиев.

Тържествената церемония, по отбелязване на 27 години от създаване на 61-ва Стрямска механизирана бригада, продължи с награждаване на личния състав, концертна програма и състезание по военно-приложни спортове.

На събитието присъстваха: кметът на община Карлово и кандидат за нов мандат д-р Емил Кабаиванов, секретарят на община Карлово Стефан Стефанов, началникът на Кабинета на кмета Слави Джалъзов, висши военни и служители в Българската армия.

Сформирана със заповед на министъра на отбраната от 02.10.1992 година, 61-ва механизирана бригада е достоен наследник на славата на 28-ми Стремски полк, 21-ви Средногорски полк и 11-та танкова бригада, белязали редица победи във военната ни история.

/Снимки: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Не забравяй, че дори и да не помниш какво си правил предната вечер, винаги ще се намери приятел с камера, който да ти напомни за нещата, които не е трябвало да правиш.