Секции

15 October 2019 04:59

Карловци почетоха паметта и делото на братята Евлогий и Христо Георгиеви (видео)

Тържествен ритуал тази вечер в Карлово беляза кулминацията на честванията, посветени на 200 години от рождението на Евлогий Георгиев и 195 на неговия брат Христо.

Тържествата в памет на делото на най-големите български дарители, родом от Карлово, са организирани от Община Карлово, Ротари клуб, СУ“Климент Охридски“ и НЧ“Васил Левски 1861“.

Официални слова пред паметника на двамата братя произнесоха проф. Анастас Герджиков- ректор на СУ“Св.Климент Охридски“, Здравко Костадинов- президент на Ротари Клуб – Карлово, и д-р Емил Кабаиванов- председател на Инициативния комитет за честванията на братята Евлогий и Христо Георгиеви.

Поздравителни адреси по случай бележитите годишнини са изпратени от президента на Република България Румен Радев, от министъра на културата Боил Банов, от народния представител Веска Ненчева и от началника на ВА“Г.С.Раковски“ ген.-майор Груди Ангелов.

Венци и цветя бяха поднесени в знак на преклонение от политици, военни, общественици и много граждани.

Церемонията завърши с празнична заря.

Днес Ви питаме:

Ще приготвяте ли зимнина?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Живеем с мисълта, че не можем да направим куп неща, просто защото някога, преди много време, като малки, сме опитали и не сме успели.


Хорхе Букай